mijn eigen verhaal
Anne Mulder gewichtsconsulente voor afvallen Schaklhaar - Deventer

Mijn eigen verhaal

 

Al sinds mijn puberteit was ik altijd iets te zwaar en ook altijd bezig met mijn gewicht.

 

Talloze dieeten heb ik in de loop der jaren geprobeerd; sonja bakker, dr frank, dieetpillen, het south beach dieet en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het afvallen lukte me altijd wel, maar ook kwamen langzamerhand de kilo's altijd weer terug en kon ik weer opnieuw beginnen met het volgende dieet.

 

Tijdens m'n zwangerschappen kwam ik ook nog eens een aantal kilo's aan, waardoor ik na de geboorte van mijn jongste zoon in 2008 ruim 100 kilo woog.

 

Achteraf gezien besef ik nu pas wat ik mezelf ontnomen heb. Ik kocht geen leuke kleren voor mezelf, maakte mezelf niet op en ik ging niet graag uit. Maar inmiddels leek het wel alsof ik het slank worden en blijven uit mijn hoofd had gezet en ik het had geaccepteerd. Ik had mijn werk, vrienden en ik hield thuis de boel draaiende. Maar echt tijd maken voor mezelf, omdat ik mezelf dat gunde, was er niet bij.

 

In de zomer van 2011 kwam ik privé in nare omstandigheden terecht en opeens besefte ik: 'of ik ga er nu iets aan doen of ik ga mijn verdriet weg eten en is het einde helemaal zoek.' Toen heb ik besloten dat ik er iets aan wilde doen, maar nu goed en toen ben ik naar de huisarts gegaan en hij verwees mij naar een gewichtsconsulente. Hier heb ik stap voor stap geleerd mijn leefpatroon aan te passen en inmiddels ben ik al 5 jaar 25 kilo kwijt.

 

Het heeft me zoveel meer gegeven dan alleen de verloren kilo's. Ik heb zoveel energie gekregen van het gezonde eten en bewegen; ik kan uren spelen met mijn kinderen, ik hou weer van shoppen en kleding kopen en ik ga zelfs graag zwemmen. Ik doe aan bootcamp, synergy en hardlopen en ik voel me fit en als ik nu in de spiegel kijk ben ik tevreden. Dat gevoel is goud waard en gun ik iedereen!