coachings technieken

 

Kennismaking

Gedrag is aangeleerd, ingesleten van jongs af aan en het is vaak een gewoonte geworden. Gedrag veranderen is hierdoor best moeilijk, maar geef jezelf de tijd, wees niet te streng voor jezelf en bereik doelen in kleine stapjes en wees daar trots op!

Tijdens de kennismaking kijken we of de 'klik' er is en bespreek ik de verschillende mogelijkheden / technieken met je.

Het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal. Op basis van dit gesprek kan je beslissen of je met mij in zee wilt gaan en welke richting je dan op zou willen. De kennismaking duurt ongeveer een half uur en is gratis.

 

Gewoontelus

Heb jij een gewoonte waar je graag vanaf wil? Iets wat je altijd doet, omdat je niet anders weet en het zo gewend bent maar waar je wel van baalt? Dan is de coahingstechniek de gewoontelus een instrument die ik bij je kan inzetten. Je krijgt inzicht in de gewoonte en wat hier aan vooraf gaat. Door dit samen helemaal uit te zoeken, kunnen we er voor zorgen dat je de signalen gaat herkennen en zodoende je gewoonte kan vervangen voor iets waar je wel blij van wordt.

 

Innerlijke criticus

Je kent vast wel het stemmetje dat zegt wat je niet goed doet, dat je je schuldig moet voelen over iets wat je juist wel of niet hebt gedaan, dat je beter je best moet doen, dat zich afvraagt of ze je nog wel aardig vinden..... aangenaam kennis te maken.... de innerlijke criticus is aan het woord. Je bent vaak helemaal niet bewust dat je innerlijke criticus verweven is met je gedachte. Samen gaan we onderzoeken wat jouw innerlijke criticus allemaal vindt en roept, daarna onderzoeken we waarom hij dat roept, want vaak is het een manier geworden om jezelf te beschermen. Maar is dit wel nodig? Door er achter te komen waarom je deze gedachten hebt, kan je ze vervangen door een gevoel van eigenwaarde en zal je je innerlijke criticus gaan (her)kennen en zodoende kan je zelf bepalen of je deze gedachten negeert of bijvoorbeeld even uitzet.

 

Wandelcoaching

Coaching in de buitenlucht? Ongedwongen en ontspannen! Lees er hier meer over.

 

Voedingscoaching

Ik wil afvallen en/of op gewicht blijven, maar het lukt mij niet.

Afvallen is vaak lastig en op een bepaald gewicht blijven kan een hele klus zijn. Ik help jou graag naar een gezonde leefstijl zodat dit mogelijk is. Misschien herken je het dat je in een stressvolle periode niet kan afvallen ook al beweeg en eet je gezond voor je gevoel. Misschien heb je een stemmetje (je innerlijke criticus) in je hoofd die telkens roept dat het toch niet gaat lukken. Of je hebt je je momenten. In bepaalde periodes lukt het wel en het andere moment weer helemaal niet. Samen onderzoeken we waar jij tegen aanloopt en gaan we er oplossingsgericht mee aan de slag. Het gaat dan echt om inzichten en een gedragsverandering op een manier die bij jou past en die je een leven lang vol kunt houden.

 

"Afvallen is veel meer dan gezond eten en bewegen, het is vooral een gedragsveranderingā€

 

 

Kijk voor de verschillende mogelijkheden op mijn pagina tarieven