ervaringen

Renata

“Twijfels of dit wel iets voor mij was, maar toch wilde ik dat er iets veranderde en dat was me tot op heden niet zelf gelukt dus ik dacht ik ga het gewoon doen en we zien wel wat er van komt. Hoe blij verrast was ik dat met behulp van Alet als coach en het coachtraject in korte tijd kon zien waar de knelpunten zaten en hoe ik dat anders aan kon pakken. Door dingen anders te benaderen , kreeg ik andere inzichten met betrekking tot mezelf. Ik ben erg blij dit gedaan te hebben, het heeft me handvaten gegeven voor de toekomst!”

 

 

Janneke

Alet vroeg mij wat te schrijven over mijn ervaring. Ik merkte dat ik binnen mijn relatie steeds tegen hetzelfde aanliep. Ik had sterk het gevoel niet genoeg gewaardeerd te worden. Ik regel alles in huis en alles wordt maar als normaal gezien en hier baalde ik flink van en ik merkte dat ik steeds meer in mijn irritatie naar hem ging zitten hierover en dat hij hierdoor steeds meer het gevoel had niets goed te kunnen doen, oftewel; ik zag het langzaam de verkeerde kant opgaan en dit had ik al eerder meegemaakt en dit wilde ik niet nog een keer.

 

Ik wilde hier zelf heel bewust anders in gaan staan, omdat ik mezelf wel kan veranderen maar een ander niet. Ik wilde mijn rol hierin aanpakken. Dus klopte ik aan bij Alet met de hiervoor beschreven vraag. Alet vroeg mij een situatie in mijn gedachten te nemen wanneer dit erg speelt en hiermee gingen we aan het werk.

 

We gingen allerlei stappen door een elke keer door veel te vragen ging ik stapje voor stapje anders naar de situatie kijken. Wat moet ik hierin van mezelf? Wat voel ik hierbij? Wat denk ik erbij? En als ik nou wat anders denk over de situatie, hoe voelt dat dan? En zo gingen we stap voor stap alles door tot ik er een hele andere gedachte bij had die ook goed voelde.

 

Nu kijk ik anders tegen de situatie aan en voelt het ook heel anders. Ik doe wat ik zelf wil doen en niet meer omdat ik dat moet van mezelf. Ik bewaak mijn eigen grenzen veel meer. Ook vraag ik meer om waardering als ik het nodig hebt en dit geeft mijn vriend mij dan gerust. Hij denkt niet als ik. Hij vindt het logisch dat hij mij waardeert. Ik wilde het horen. Als hij nu hangt op de bank lukt het me veel beter om te denken 'dat zal hij wel nodig hebben' in plaats van 'hij doet weer niets'. Hij verwachtte ook helemaal niet dat ik alles zou doen, dit deed ik zelf.

 

We komen langzaam meer in balans. Dankjewel Alet!