Leefstijlcoach Alet Elshof
Anne Mulder gewichtsconsulente voor afvallen Schaklhaar - Deventer

Coaching door Alet Elshof

 

Waarom coaching?

- je wilt iets veranderen, maar je krijgt het zelf niet voor elkaar

- je hebt een vraag waar je niet goed een antwoord op weet

- je hikt ergens tegenaan, maar kan jezelf er niet toe zetten

- je wilt iets doen aan je zelfvertrouwen

- je wilt je energieniveau een boost geven

- je wilt stressniveau verlagen

- je wilt graag dat iemand met volle aandacht naar je luistert

- je wilt je er even bewust bij stilstaan hoe je er nu voor staat

- enzovoorts

 

De hulpvragen voor coaching zijn eindeloos. Iedereen is anders.

 

Tijdens de coaching-gesprekken vind ik het belangrijk om je met een “leeg” hoofd te coachen en positieve doelen te stellen die je helpen om je dromen te verwezenlijken. Dat wil zeggen dat ik het gesprek ‘open minded’ en zonder oordelen in ga. Alles wat er gezegd of gevoeld wordt is prima en mag er zijn. Boosheid, blijheid, verdriet, dit is allemaal belangrijk voor verwerking en vooruitgang. Ik besteed aandacht aan het emotionele aspect rondom voeding, bewegen, ontspannen en afvallen.

 

Samen onderzoeken we waar jij tegen aanloopt en gaan we er oplossingsgericht mee aan de slag. Het gaat dan echt om inzichten en een gedragsverandering op een manier die bij jou past en die je een leven lang vol kunt houden.

"Afvallen is veel meer dan gezond eten en bewegen, het is vooral een gedragsverandering”

 

Coaching is maatwerk. Ik heb een reeks aan instrumenten die we in kunnen zetten om jou hulpvraag aan te pakken, zoals ontspannings- en ademhalingstechnieken, yogastrekkingen, kennis en theorie betreft voeding en bewegen, stress, slapen. Coachingstechnieken zoals de tijdlijn, het NLP-werkmodel, het G-schema, wandelcoaching, oplossingsgericht coachen, logische niveaus, focussen, transactionele

analyse, de gewoontelus, het wespennest.

 

Ik leer je graag kennen en coach je graag bij jouw persoonlijke hulpvraag. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op mijn pagina tarieven

Gedrag is aangeleerd, ingesleten van jongs af aan en het is vaak een gewoonte geworden. Gedrag veranderen is hierdoor best moeilijk, maar geef jezelf de tijd, wees niet te streng voor jezelf en bereik doelen in kleine stapjes en wees daar trots op! (lees hier mijn persoonlijke verhaal)