provencaals groentebrood

Provencaals groentebrood

 

Dit heb je nodig:

- 100 gram bruin rijstmeel

- 100 gram amandelmeel

- 1 rode ui, heel fijn gesneden

- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt

- 1 kop courgette (ca 100 gram), geraspt

- 1 kop wortel (ca 100 gram) geraspt

- 1/2 kopje zongedroogde tomaten, fijngesneden

- 3 volle eetlepels provencaalse kruiden

- paar draaien keltisch zeezout

- paar draaien verse peper

- 2 theelepels bakpoeder

- 1 eetlepel kokosolie

- 4 eieren

- 1 eetlepel citroensap

 

- bakvorm van 10 x 18 cm (een cakevorm wil ook prima)

 

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe het rijstmeel met amandelmeel in een grote kom. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, courgette, wortel, zongedroogde tomaten, kruiden, peper, zout en bakpoeder toe. Roer alles goed door elkaar. Klop de eieren goed schuimig met een mixer. Laat de volle eetlepel kokosolie smelten en voeg eieren en kokosolie toe aan het groente-noten mengsel. voeg tot slot de eetlepel citroensap toe. Roer alles goed door elkaar. Bekleed de lange kanten van de bakvorm met bakpapier en doe de mix hierin. Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en zet deze 20 minuten in de overen. Haal na 20 minuten de folie weg en bak het brood af in nog eens 20 minuten. Laa het helemaal afkoelen voordat je het in plakjes snijdt.

 

Varieer naar eigen smaak met allerlei groenten en kruiden! Als je het maar klein snijdt of raspt.

Eet smakelijk!