chinese kool ovenschotel

Chinese kool ovenschotel

 

Dit heb je nodig:

 

•1 ui, gesnipperd

•1 paprika, in kleine blokjes

•3 el olijfolie

•250 gram gehakt

•4 tl kerriepoeder

•1 blikje tomatenpuree

•1/2 tl nootmuskaat

•1 Chinese kool, in dunne reepjes

•2 knoflooktenen, fijngehakt

•peper

•zout

•350 gram aardappelen

•geraspte kaas

 

 

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui en paprika in de olie, totdat de ui glazig begint te worden. Doe dan het gehakt erbij samen met de kerrie, tomatenpuree en nootmuskaat. Bak rul totdat het net gaar is. Voeg de kool en knoflook toe. Bak dit een minuut of twee mee, totdat het een beetje is geslonken. Doe er naar smaak nog wat peper en zout overheen en roer nog eenmaal goed door. Vet de ovenschaal in met wat roomboter. Kook de aardappelen, en snij ze in plakjes of stamp ze. Stort het mengsel van aardappelschijfjes of de gestampte aardappelen met het groente en gehaktmengsel en strooi daarover heen de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 10 a 15 minuten. Mocht je kaas nog een beetje bleek zijn, zet dan even een paar minuten de grill aan, om het knapperig bruin te laten worden. Serveer eventueel met wat verse rucola.

 

Eet smakelijk!

 

 

Waar is het goed voor:

 

Helpt de bloeddruk reguleren

Chinese kool bevat calcium en kalium, die door het lichaam worden gebruikt om de bloeddruk te reguleren. Wanneer je dit combineert met het lage sodiumgehalte in Chinese kool, krijg je een groente die zeer geschikt is voor het ondersteunen van jouw cardiovasculaire systeem.

 

Rijk aan kalium

Het kaliumgehalte van de slow juice van Chinese kool helpt bij de ondersteuning van gezonde hersenfuncties, verlicht hypertensie en reguleert de bloedsuikerspiegel. Het is een extreem belangrijk mineraal als je waarde hecht aan je gezondheid!

 

Bestrijdt bloedarmoede en vermoeidheid

Chinese kool is rijk aan ijzer en dit mineraal is essentieel voor het lichaam, namelijk voor de productie van hemoglobine in het bloed. Hemoglobine wordt gebruikt om zuurstof door het lichaam te transporteren. Als je er niet genoeg van hebt, kan je je moe en uitgeput voelen.

 

Ondersteunt gezonde botten

Chinese kool bevat zowel calcium als vitamine K, twee bouwstenen die onmisbaar zijn voor het aanmaken en onderhouden van gezonde botten.

 

Rijk aan anti-oxidanten

Het flavonoïden gehalte, en grote hoeveelheden vitamine A en C, maken Chinese kool een rijke bron van anti-oxidanten. Anti-oxidanten helpen het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en degeneratie. Ze zijn essentieel voor het behouden van zowel een jeugdige uitstraling als ook het fit

en gezond houden van het lichaam.

 

Houdt de ogen gezond

Het vitamine A gehalte van Chinese kool houdt de ogen gezond. Het wordt door het lichaam gebruikt om staar, veroudering en zichtverlies te voorkomen.

 

Geweldig bij het afvallen

De combinatie van veel voedingsstoffen en weinig calorieën, die in de slow juice van Chinese kool wordt gevonden, is een ideaal hulpmiddel om gewicht kwijt te raken.

 

Ondersteunt een gezonde en jeugdige huid

Chinese kool is rijk aan vitamine C, die het lichaam nodig heeft om collageen te produceren. Dit is een proteïne die verantwoordelijk is voor een jeugdige en elastische huid.

 

Stimuleert het immuunsysteem

De combinatie van vitaminen, met name vitamine C, worden door het lichaam gebruikt om een gezond immuunsysteem te onderhouden en te stimuleren.

 

Bestrijdt slechte bacteriën

Chinese kool bezit antiseptische en antibacteriële eigenschappen en deze helpen ongewenste organismen in het lichaam te bestrijden.