roerbakgerecht spitskool

Roerbakgerecht spitskool

 

Dit heb je nodig: (4 personen)

- 2 rode paprika's

- 2 kleine spitskolen

- 200 gram aspergebroccoli

- 200 gram sugar snaps

- 400 gram pangasiusfilet

- 3 eetlepels creme fraiche

- 2 eetlepels five spice

- biologische kokosolie, puur en koudgeperst

 

 

Zo maak je het:

Snijd de groenten in kleine blokjes of stukjes en was het goed schoon met water. Snijd de pangasius filet in blokjes zo groot als dobbelstenen. Verwarm een wokpan en verhit 1 eetlepel kokosolie. Bak de pangasiusfilet met wat peper. Indien de filet klaar is, dan haal je het uit de pan en legt het even op een bord. Wok alle groenten ongeveer 5 a 7 minuten. Ondertussen meng je in een bakje de creme fraiche met de five spice en een beetje water. Roer het goed door en giet het bij de wokgroenten. Voer de filet toe en roer het allemaal nog even goed door elkaar. Serveer met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

 

 

Waar is het goed voor:

De voordelen van spitskool zijn veelzijdig. In spitskool zitten veel vitaminen en mineralen. Een spitskool beschikt over de volgende vitaminen: B1, B2, B6 en B11 en vitamine C. Ook is het goed voor meer dan 60% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K.

 

Vitamine C is belangrijk om ons immuunsysteem op peil te houden, waardoor we beter beschermd zijn tegen ziekten.

 

Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling in ons lichaam en de botstofwisseling. Dit is goed voor het herstel van blessures en ook voor het sterk houden van botten en tanden.

 

De stoffen in spitskool hebben ook een ontstekingsremmende werking. Naas het bestrijden van vrije radicalen heeft het een positief effect tegen maagzweren.