aspergesoep

Aspergesoep

 

Dit heb je nodig:

- 500 gram asperges

- 750 ml water

- 1 snufje suiker

- 40 gram + 75 gram boter

- 40 gram bloem

- 1 eetlepel kippenbouillonpoeder

- 1 eidooier

- 125 ml slagroom

- witte peper

- een beetje versgehakte peterselie

 

 

 

 

Zo maak je het:

Water in een pan gieten, zout en snufje suiker erbij. Voeg de stukjes asperges toe en laat dit 15 minuten koken tot de asperges zacht zijn. Afgieten, maar daarbij het kookvocht opvangen en bewaren.

 

40 gram boter in een pan verhitten, bloem toevoegen en onder voortdurend roeren aanbakken. Beetje bij beetje het aspergenat toevoegen. Voeg ook de kippenbouillonpoeder en de uitgelekte asperges toe. Het geheel even aan de kook brengen.

 

In de tussentijd de eidooier met de slagroom loskloppen. Zet het vuur lager van de soep en roer het ei-slagroommengsel door de soep. De soep mag nu niet meer koken, anders stolt het ei. De resterende boter in de soep laten smelten en met zout en peper verder op smaak brengen. Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met wat gehakte peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

 

Waar is het goed voor:

Asperges zijn echte seizoensgroenten. Ze bevatten veel vitaminen, mineralen en aminozuren. Voor het aminozuur asparagine komt veel voor in asperges. Een tekort hieraan kan voor achteruitgang van het brein zorgen.

Asperges schijnen ook goed te werken tegen een kater. Ze zijn goed voor ontgifting en voor de lever.