pompoensoep

Pompoensoep

 

Dit heb je nodig:

- 1 pompoen

- 2 uien

- 1 zoete aardappel

- 1 rode peper

- 2 blokjes groentebouillon

- knoflook

- kerriepoeder

- olijfolie extra vierge

- takje rozemarijn of rozemarijnkruiden

- stukje gember, zo groot als een dobbelsteen

 

Zo maak je het:

Was de pompoen goed en halveer vervolgens in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snij met een scherp mes in blokjes van 1x1cm. Schil de (zoete)aardappel en snij in gelijke blokjes als de pompoen. Snij de 2 uien in stukjes. Snij een stukje gember zo groot als een dobbelsteen in kleinere stukjes. Verhit de olijfolie in een grote (soep)pan en bak/fruit hierin de ui, de pompoen, (zoete)aardappel gedurende 4 minuten. Snijd ondertussen het pepertje, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn. Snij de 2 teentjes knoflook klein. Voeg de gember, kerriepoeder, rozemarijn, knoflook en peper toe, bak/fruit het al omscheppend ongeveer 2 minuten mee. Los het bouillonblokje op in 1 liter warm water. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot een romige gebonden soep. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Eet smakelijk!

 

Een minuut voordat je gaat pureren kun je naar smaak nog 2 geperste sinaasappelen en 1 appel geschild en in blokjes gesneden toevoegen.

 

 

Waar is het goed voor:

Pompoen is goed voor je ogen door de caroteen, pompoen zit boordevol vitaminen en mineralen,

zoals vitamine C voor de weerstand, calcium en ijzer en er zit een krachtige antioxidant in,

deze beschermt het lichaam tegen vrije radicalen.