zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

 

Dit heb je nodig:

- 1 zoete aardappel

- 2 wortelen

- 2 rode uien

- 1 rode paprika

- 3 tenen knoflook

- peterselie

- 2 groentebouillonblokjes

- 3 el olijfolie

- (cayenne)peper

 

 

 

 

Zo maak je het:

Was de groente schoon. Pel en snipper de uien en knoflook en snij de zoete aardappel, wortelen en paprika in stukjes. Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het af en toe om. Voeg 750 ml water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer en breng het hierna op smaak met de peper. Garneer de soep, zodra het in de koppen zit, met de fijngehakte peterselie

 

Eet smakelijk!

 

 

Waar is het goed voor:

Doordat de zoete aardappel een goede bron is van vitamine B6 is, is deze gezond voor het hart.Daarbij bevat de zoete aardappel veel kalium, wat zorgt voor een goede vochtbalans en het kan de bloeddruk verlagen.

 

Hoewel zoete aardappels zoet zijn, hebben ze een iets lagere glycemische index dan de gewone aardappel. Dit betekent dat de suikers langzamer in het bloed terechtkomen. Ook de vezels zorgen voor een geleidelijke opname van suikers. Dit houdt je bloedsuikerspiegel constant en daarmee ook je energieniveau.

 

Zoete aardappels zijn een goede bron van vezels. Ze bevatten meer vezels dan de gewone aardappel. Het eten van voldoende vezels is belangrijk voor een goede spijsvertering en de gezondheid van je darmen.

 

De betacaroteen in zoete aardappels zijn heel goed voor je ogen. Ook je huid is blij met deze antioxidant en kan je beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV-straling in zonlicht.