Anne vroeg aan mij of ik mijn succesverhaal wilde schrijven voor op haar website, nawauw succesverhaaltuurlijk wil ik dat... Ik reed terug naar huis en dacht "Wauw, ik ben een succesverhaal. Wie had dat ooit gedacht!"

Mijn naam is Gertiene, ben 27 jaar en moeder van een dochtertje.

Ik ben altijd te zwaar geweest, maar het is nooit een belemmering geweest. Met mijn zelfvertrouwen zat het wel goed. Ook al was ik wat kilo's te zwaar ik liep wel in m'n bikini en verstopte niets, maar toch was iets in mij dat zei: "Gertiene dit is niet goed, het móet anders."

Ik was al jaren bezig met afvallen... Soms ging het goed, voor een tijdje. Soms ging het totaal niet en gooide ik de handdoek in de ring en kwam ik weer aan.

Verschillende dingen heb ik geprobeerd, diplan, een diëtist, alleen maar gezond eten, extra veel sporten.

Deze dingen werkten niet bij mij. Ik wilde gewoon eten, alles kunnen eten en niet dik worden, dat was mijn droom!

Ik was al een tijdje bezig met de boeken van Mieke Kosters "Het geheim van slanke mensen" en boeken die daar op volgde. Hiermee was ik ook al blijvend een paar kilo kwijt.

Toen hoorde ik dat Anne was begonnen als voedingsconsulent, hoefde ik niet lang na te denken om haar om hulp te vragen.

Anne ken ik vanuit mijn werk, haar oudste zoon heeft bij mij op de bso gezeten en de jongste bij de peuters. Met haar had ik altijd al een klik.

Anne was zelf ook veel afgevallen en dat zocht ik, iemand die ervaring heeft met afvallen, die snapt waar ik tegen aan loop, maar die ook open staat voor een andere denkwijze of eigen ideeën.

Mijn eerste afspraak was in januari 2015. Ik woog 73,8 kg en had een middelomtrek van 83cm.

Anne maakte voor mij een behandelplan met het aantal kcal dat ik kon eten per dag.

Ik maakte voor mezelf eetschema's, op zondagavond plande ik wat ik de hele week ging eten, van het ontbijt tot aan het laatste tussendoortje ’s avonds. Ik hield me netjes aan het schema, soms paste ik hem door de week wat aan. De ene week had ik meer honger of ging het moeizamer dan de andere week en dag!

Ik besprak met Anne welke producten ik het beste kon eten en welke ik het beste even niet kon eten, maar die keuze was altijd nog aan mij.

Ik zweer bij 1 of 2 broodjes (of crackers) aan zoet beleg bij ontbijt. Dit verwerkte ik in mijn eetschema's zodat ik wel binnen mijn aantal kcal bleef wat per dag goed voor me was om het gewenste resultaat te behalen.

Het afvallen ging moeizaam, ik probeerde van alles, maar het ging langzaam. Anne bleef positief en wist zeker dat het goed kwam.

In deze tijd ging het privé even niet zo lekker dit heb ik met Anne gedeeld en zij was heel lief en we gingen gewoon rustig door. Het afvallen werd even stopgezet toen ik vertelde dat ik zwanger was en ik kon het na de zwangerschap weer oppakken.

Tijdens mijn zwangerschap ben ik erg veel aangekomen, ruim 20 kg! Dit is erg veel en ik schrok er na de zwangerschap van dat het er niet zo snel af ging als ik gedacht had.

Ik had ook moeite met de draad weer oppakken, gezond eten en weer gaan bewegen. Al die extra kilo's die ik extra meezeulde.

Samen met een goede vriendin, die 5 maanden voor mij moeder was geworden, hebben we een afspraak gemaakt en op 25 april 2016 begon de strijd weer tegen de kilo's. Ik schrok best wat de weegschaal aangaf 83,2 kg en een middelomtrek van 94cm. Ik was nog net niet zo zwaar als ik op mijn zwaarst was in de puberteit (toen zo'n 86 kg). Ik ben maar 160cm, dus dit was echt veel te zwaar

Ik wist goed hoe ik moest doen, de eetschema's werden weer voor de dag gehaald, het lekkers ging tijdelijk de deur uit en ik ging weer meer bewegen. Ik nam een personal trainer in de arm om te zorgen dat ik op een goede manier mijn spieren kon versterken na de zwangerschap.

Vanaf het begin af aan liep het lekker, gestaag gingen de kilo's eraf. Het samen met vriendin afvallen beviel ook heel goed. We zaten beide in hetzelfde schuitje, een kleine rond hebben lopen en ook als je moe bent door nachtbraken toch proberen gezond te blijven eten! Ideeën uitwisselen over wat je het beste kan eten, maar ook als het niet lekker ging elkaar weer verder helpen.

Tussendoor kon ik gerust even een appje sturen naar Anne, voor als het even niet wou. Dan appte ze terug en kwam ze de eerst volgende keer er op terug.

Ze komt met goede tips en fijne lijstjes met voedingsmiddelen waar je echt iets aan hebt. Gewone dingen, die je altijd kan eten.


Op dit moment ben ik er nog niet helemaal, maar wel bijna!

Ik weeg nu 70,4 kg en heb een omvang van 80cm! Heb 2 maten kleiner in broeken dan voor mijn zwangerschap.

Mijn streven is onder de 70 kg en ik weet zeker dat het gaat lukken! Ik ben er bijna en met de hulp van Anne moet het zeker gaan lukken!

Ik voel me fitter en gezonder dan ooit! Ik kan dingen die ik eerder niet kon en mijn favoriete hobby, volleybal, kan ik makkelijker volhouden dan eerder.