Op een laagdrempelige maar effectieve manier afvallen en werken aan een gezonde leefstijl. Hoe ziet dat er bij ons uit:

Kennismaking en intake

Meld je aan via ons contactformulier. We nemen telefonisch contact met je op om je al een beetje te leren kennen en samen jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

Intake

We mailen je ons intakeformulier. Hier staan vragen in rondom de gehele leefstijl. Te denken valt aan voeding, beweging en ontspanning. We vragen je deze zo uitgebreid mogelijk in te vullen zodat we jouw leefsituatie zo goed mogelijk in beeld krijgen.

Voedingsdagboek

In de app de eetmeter houd je een week je voeding bij. Zo weten we precies wat jouw eetgewoontes zijn. Er is geen goed of fout, het gaat om inzicht krijgen in jouw voedingspatroon waar we dan, samen met de inhoud van jouw intake, een zo passend mogelijk advies op schrijven.

Wegen

Voordat we je plan kunnen schrijven kom je 1x wegen op kantoor. Met deze startwaardes gaan we samen aan de slag! Te denken valt aan gewicht, vet%, spier%, BMI, visceraal vet.

Wij hanteren ivm het coronavirus de volgende strakke regels: We ontvangen alleen klanten 1 op 1 op kantoor. Klanten kruisen elkaar niet, we plannen voldoende ruimte tussen elke afspraak in. Anne of Alet blijven achter hun bureau zitten (ruim 1,5 meter afstand). De weegschaal wordt van te voren ingesteld en ligt voor je klaar. Na elk weegmoment word de weegschaal schoongemaakt met alcohol. De afspraak gaat alleen door in volle gezondheid, bij enige twijfel gaat de afspraak niet door. Of wordt deze verplaatst of overgenomen door een collega.

Meten

Je krijgt van ons een meetlint, zodat je zelf thuis kunt blijven meten. De eerste keer doe je dit op kantoor tijdens het wegen en leggen we je uit hoe en op welke plek je je middelomtrek kunt meten, wat de gezonde normen zijn en hoe we hier met jou aan gaan werken om je taille omtrek te laten verminderen. Dit komt ook terug in het plan.

Behandelplan

Aan de hand van alle gegevens die we van jou verzameld hebben schrijven wij een uitgebreid behandelplan. Het behandelplan mailen we je toe. Of als je het prettig vindt, doen we hem bij je door de brievenbus. Deze wordt vervolgens telefonisch of via skype met je besproken op een afgesproken moment. Je kunt er ook voor kiezen om met bovengenoemde maatregelen op kantoor af te spreken. Wat jouw voorkeur heeft.

Wat zit en staat er allemaal in jouw persoonlijke behandelplan:

  • map met voorblad

  • weeggegevens (datum, tijd, gewicht, middelomtrek, vet%, visceraal vet, spier%, BMI)

  • Je behandelplan met al je bovenstaande waardes uitgelegd, de gezonde normen en de doelen waar en hoe we hier samen aan gaan werken. Uiteraard met persoonlijke adviezen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Het betreft de gehele leefstijl.

  • 7 dagmenu's afgestemd op jouw smaken en calorie inname om op een gezonde manier af te vallen. Deze menu's zijn ook met een gezin toe te passen.

  • vervangende voedingsmiddelenlijst. Mocht je bepaalde producten in je dagmenu's niet lusten, dan staan er heel veel mogelijkheden hoe je deze kunt vervangen.

  • een boodschappenlijst voor de menu's.

  • een beweegplanner. Hierin staan de normen van gezond bewegen en sporten uitgelegd en kun je je eigen beweegactiviteiten invullen.

  • meetlint om zelf te kunnen blijven meten. En samen te werken aan een smallere taille.

Alles bij elkaar is 100 euro. Doordat wij aangesloten zijn bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland krijgen de meeste klanten met aanvullende verzekeringen het gehele of een deel van dit bedrag terug van de zorgverzekeraar.

Wil je met ons werken aan een betere gezondheid, afvallen of meer energie krijgen, neem dan contact met ons op, telefonisch of via ons contactformulier.