WORKSHOP EMOTIE ETEN

Lukt het je wel om af te vallen, maar kom je iedere keer weer aan? Iedereen laat zijn eetgedrag wel eens leiden door emoties. Maar als je regelmatig teveel eet door verdriet, blijheid of stress dan wil je daar misschien wel wat aan doen. In deze workshop onderzoek je, samen met gelijkgestemden, hoe je je eetgedrag minder door emoties kan laten beïnvloeden.
Wij realiseren ons dat dit een gevoelig en persoonlijk onderwerp kan zijn. Deze workshop is dan ook voor 2 personen en wordt door Alet verzorgd. Naast kort de theorie behandeld te hebben, zal er tijdens de oefeningen veel persoonlijke aandacht zijn voor bewustwording en gedragsverandering op een positieve manier die bij jou past. Onder begeleiding van Alet ga je onderzoeken op welke manier jij het beste met je emotie eten om kunt gaan, zodat dit zal verminderen of verdwijnen. Het fijnste is dan ook om met een bekende samen naar de workshop te komen. Deze vindt dan ook plaats op aanvraag. Je kan hiervoor een afspraak inplannen met Alet door ons een mailtje te sturen.

INFO HORMONEN IN BALANS

Kennis over hormonen en over hoe je daar met voeding en een gezonde leefstijl invloed op hebt, kan een belangrijke sleutel zijn naar het beter in balans komen en het verminderen van allerlei klachten.
Als je hormonen in balans zijn voel je je energiek en opgewekt, je hebt zin om in actie te komen, je hebt een goed geheugen, je voelt je goed, ziet er stralend uit en je kunt diepe vreugde en dankbaarheid ervaren. Genoeg redenen dus om hier iets meer over te weten te komen!
De avond zal bestaan uit uitleg over de verschillende belangrijkste hormonen, het herkennen van verschijnselen en bijbehorend leefstijladvies.

INFO VROUWEN IN DE OVERGANG

Tijdens de overgang maakt het lichaam het geslachtshormoon oestrogeen niet langer in dezelfde hoeveelheid aan. Daardoor komt het tot sterke schommelingen in de hormoonspiegel. Het lichaam raakt in de war en reageert met allerlei verschijnselen zoals opvliegers, slaapproblemen, stemmingswisselingen en gewichtstoename.
Een gezonde leefstijl en de juiste voeding houdt hormonen beter in balans en vermindert de klachten.
De avond zal bestaan uit uitleg over de hormonale veranderingen tijdens de menopauze, het herkennen van verschijnselen, gewichtstoename en voedingsadvies.