Stress stress stress. Veel mensen voelen zich gestresst en opgejaagd. De adrenaline giert door het lichaam. Je ademhaling is snel en hoog en het wordt je gauw teveel. Je bent moe, slaapt slecht, hebt een kort lontje en rent dagelijks achter de feiten aan. Dit is geen fijn gevoel en gelukkig is er wat aan te doen. In deze workshop leer je om even stil te staan en je leven te vertragen. Dit gebeurt door middel van theorie omtrent stress en ontspanning en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Je leert hoe het in je lichaam werkt en op welke manier je hiermee om kunt gaan. Je krijgt handvaten om dit ontspannen gevoel te ervaren, oefenen en hoe je dit zelf mee kunt nemen in je dagelijkse leven.

Misschien herken je het dat je vooral bezig bent met allerlei dingen die je allemaal “moet” doen van jezelf. Ik moet nog even snel de was ophangen, want die broek moet mijn man morgen aan naar een vergadering. Ik moet sporten, maar eigenlijk moet ik ook nog langs die vriendin die net gescheiden is. Ik moet goed slapen, want morgen heb ik een drukke dag op het werk. Help ik moet nog zoveel en de week is alweer om…

De hele week zit bomvol met dingen die je allemaal moet. Maar is er wel tijd over voor de dingen die je liever zou willen doen? Of blijven die liggen totdat je klaar bent met al het moeten. Of voelen de leuke dingen tegenwoordig meer aan als moeten, omdat het allemaal zo druk is en je van het een naar het ander vliegt, zodat je er niet echt meer van kunt genieten. Mogelijk loop je daarnaast tegen het feit aan, dat hoe drukker je bent hoe langer de ‘tot do list’ lijkt te worden…

Tijdens de workshop balans in moeten en willen gaan we onderzoeken wat je allemaal moet van jezelf. En wat er in jouw levensstijl veranderd kan worden zodat er meer tijd vrij komt om te genieten van de dingen die je echt wilt.

Lukt het je wel om af te vallen, maar kom je iedere keer weer aan? Iedereen laat zijn eetgedrag wel eens leiden door emoties. Maar als je regelmatig teveel eet door verdriet, blijheid of stress dan wil je daar misschien wel wat aan doen. In deze workshop onderzoek je, samen met gelijkgestemden, hoe je je eetgedrag minder door emoties kan laten beïnvloeden.

Wij realiseren ons dat dit een gevoelig en persoonlijk onderwerp kan zijn. Deze workshop is dan ook voor 2 personen en wordt door ons Alet verzorgd. Naast kort de theorie behandeld te hebben, zal er tijdens de oefeningen veel persoonlijke aandacht zijn voor bewustwording en gedragsverandering op een positieve manier die bij jou past. Onder begeleiding van Alet ga je onderzoeken op welke manier jij het beste met je emotie eten om kunt gaan, zodat dit zal verminderen of verdwijnen. Het fijnste is dan ook om met een bekende samen naar de workshop te komen. Deze vindt dan ook plaats op aanvraag. Je kan hiervoor een afspraak inplannen met Alet door ons een mailtje te sturen. 

 

Wij organiseren regelmatig workshops bij ons aan de praktijk of op locatie, maar ook hebben we vele andere mogelijkheden:
Om op de hoogte te zijn wanneer wij deze info-avonden en workshops organiseren kun je ons volgen op facebook. Daar maken wij altijd promotie voor. Je kan ons ook altijd een mailtje sturen bij belangstelling. Wij nemen dan contact met je op zodra deze avond georganiseerd wordt.

Dus organiseer jij binnenkort een vrijgezellenfeest, jaarclubdag, teamuitje, familiemiddag of personeelsdag? Wij verzorgen graag een passende workshop binnen de thema's voeding, beweging en ontspanning. Binnen deze thema's is er veel in overleg mogelijk. We maken de workshop passend bij hetgeen jij zoekt. Onze workshops zijn altijd lekker levendig en interactief.

Aanmelden via ons contactformulier of aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We verzorgen ook de cursus: Voeding, beweging en ontspanning. Deze cursus is op aanvraag.

Leefstijlcoach Alet Elshof
06-15259689

Gewichtsconsulente Anne Mulder
06-10935248

Praktijkadres:
Schonenvaardersstraat 14
(Office Point Deventer)
Deventer

(wandel)coaching vanuit Schalkhaar